Activiteiten die je als toerist kunt ondernemen in Amsterdam

Met zijn doolhof van grachten, musea van wereldklasse, boetiekjes, hotels, gezellige cafés, culturele centra en natuurlijk coffeeshops is de stad Amsterdam zeker het bezoeken waard. In deze blog kom je te weten welke activiteiten Amsterdam als wereldstad voor je in petto heeft. 

Een bezoekje aan de grachten 

Het eerste wat je kunt doen als je in Amsterdam bent is kiezen voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Als je de kaart van Nederland doorneemt zul je merken dat de stad Amsterdam bestaat uit een hele grachtengordel. Zo een rondvaart biedt je de mogelijkheid om vanaf de grachten de verschillende monumentale grachtenpanden te bezichtigen. Om een buurthuis Amsterdam tegen te komen zul je toch verder de stad in moeten. 

Red Light District 

Amsterdam staat ook bekend als ‘Red Light District’. De Wallen behoort namelijk tot een van de oudste buurten van deze stad en is bijzonder populair onder toeristen. Je ziet hier prostituees van achter een glas, die hun diensten op die manier aan de man brengen. Naast de Wallen zijn er uiteraard ook andere bezienswaardigheden in deze wereldstad. 

Het Anne Frank Huis 

Een zeer bekende woning in Amsterdam is het Anne Frank Huis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hield Anne zich samen met haar familie en vier andere joden schuil in deze woning. Dit konden ze ongeveer twee jaar lang doen tot ze werden verraden. Gedurende deze tijd hield Anne een dagboek bij dat een van de beroemdste historische documenten van de Tweede Wereldoorlog zou worden. Anne en haar familie werden uiteindelijk ontdekt, gearresteerd en vervolgens naar concentratiekampen gestuurd. 

Het rijksmuseum voor museum liefhebbers 

Het Rijksmuseum is een enorm museum met 8.000 kunstwerken. In dit museum zie je meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Frans Hals. Een bezoek hier kan al snel een uur duren, als je alleen de highlights ziet. Als je geïnteresseerd bent in Nederlandse kunst, dan is de kans groot dat je al gauw een halve dag doorbrengt in dit museum. Samen met het Van Gogh Museum bevindt het Rijksmuseum zich op het Museumplein, een open groene ruimte die bij warm weer een populaire picknick- en ontmoetingsplek is.