Een personeelsfeest organiseren doe je zo

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan denk je nu maar na het doorlezen van dit artikel kun je goed voorbereid kiezen. Een personeelsfeest in de zomer vraagt natuurlijk om een andere aanpak dan wanneer deze in de winter of het voor- of najaar plaatsvindt. Is het een avondfeest of vindt het overdag plaats en moeten er ook activiteiten georganiseerd worden. . Allemaal dingen om rekening mee te houden. Je wilt dat het een leuke en ontspannen dag wordt voor iedereen dus hou rekening met de mensen, je collega’s, voor wie je het organiseert. Gelukkig is het tegenwoordig niet zo heel moeilijk om een leuke locatie te vinden, er is voor elk wat wils. Wanneer je van te voren goed nadenkt over bovenstaande dingen is een personeelsfeest zo geregeld en geboekt.

Welke locatie

Allereerst is natuurlijk het kiezen van een locatie belangrijk. Waar je bij het kiezen hiervan rekening mee moet houden zijn het aantal mensen dat uitgenodigd zullen worden. Het seizoen, want een personeelsfeest bij een strandpaviljoen is leuk maar niet wanneer het stormt en regent. Tevens van belang is de bereikbaarheid. Wanneer iedereen met eigen vervoer komt dan is een grote parkeergelegenheid van belang. Mocht er een bus geregeld worden om iedereen naar de locatie te brengen dan is dit iets waar je geen rekening mee hoeft te houden.

Wat is je budget

Het volgende waar je rekening mee moet houden is het budget. Hoeveel geld heb je beschikbaar gesteld gekregen om het feest te organiseren. Wanneer dit bekend is kun je in overleg met de eigenaar van de locatie een mooie dag of avond samenstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de drankjes, hapjes en de aanwezigheid van live muziek.

De uitnodiging

Wanneer de locatie, het budget en de datum bekend zijn rest je nog het versturen van de uitnodiging. Zorg dat alle benodigde informatie hierop vermeld staat. Denk bijvoorbeeld aan een route planning wanneer de locatie voor veel mensen niet bekend is. Vraag op de uitnodiging ook of iedereen wil laten weten of hij of zij komt. Zo kom je op de avond zelf niet voor onverwachte beslissingen te staan.