Tips voor het vinden van werknemers

Het is in deze tijd voor werkgevers niet makkelijk om goede werknemers te vinden. Dit heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Het aanbod van goede mensen is veel kleiner dan de vraag naar goede mensen. Misschien heb je regelmatig een vacature op je eigen website geplaatst en kwam er weinig tot geen respons of kreeg je niet niet de juiste sollicitanten binnen. In dat geval is het zeker de moeite waard om werving en selectie te overwegen. Je besteedt jou vacature dan uit aan een werving en selectiebureau en zij gaan voor jou op zoek naar de juiste werknemer. 

Welk werving en selectiebureau kies je?

Een werving en selectiebureau werft, zoals de naam al zegt, kandidaten voor verschillende vacatures van haar opdrachtgevers. Vaak is een Werving en selectiebureau ook een uitzendbureau. Als jij wilt weten welk bureau de vacatures vervuld binnen jouw branche kun je dit online opzoeken. Zoek je bijvoorbeeld mensen voor administratief werk zoek dan eens op ‘administratieve vacatures uitzendbureau’ je komt dan direct uit bij de uitzendbureaus die administratieve vacatures vervullen en die jou dus verder kunnen helpen. 

De kosten voor het inschakelen van een werving en selectiebureau

De kosten voor het inschakelen van een werving en selectiebureau zijn verschillend. Veel werving en selectiebureaus vragen een percentage van het bruto jaarsalaris dat jouw kandidaat gaat verdienen. Hierover kun je vaak ook onderhandelen met het werving en selectiebureau. Het is ook aan te raden om verschillende werving en selectiebureaus met elkaar te vergelijken. Kijk dan echter niet alleen naar de prijs die gevraagd wordt maar zeker ook naar de ervaring en de referenties van een bureau. Uiteindelijk gaat het erom dat jij zo snel mogelijk de juiste kandidaat voor de juist vacature gevonden hebt. Het is zeer aan te raden om van de voren goed af te stemmen en schriftelijk vast te leggen welke fee een werving en selectiebureau ontvangt als er een kandidaat via het bureau bij jou gaat werken. Zo voorkom je onderlinge verwarring en kan een kandidaat snel aan de slag. Dit is voor iedereen een prettige manier van werken.