Wat moet je weten voor je sollicitatiegesprek?

Iedereen wilt zo goed mogelijk voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaan. Misschien heb je wel de droombaan gevonden van je leven, maar zie je enorm op tegen het sollicitatiegesprek. Het is helemaal niet raar om een sollicitatiegesprek spannend te vinden. Je wilt graag dat het gesprek goed gaat en dat je wordt aangenomen voor die leuke functie. Vergeet niet dat spanning je ook scherp maakt, dus wanneer je daar last van hebt ga je daar vooral niet tegen verzetten. We gaan je in dit artikel een aantal tips meegegeven zodat jij goed voorbereid naar jouw sollicitatiegesprek kan gaan. 

Het vinden van de juiste vacature

Voordat we gaan beginnen met de tips voor jouw sollicitatiegesprek. Is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste vacatures kan vinden. Daarom geven we je daar ook een aantal tips voor. Tegenwoordig zijn er veel verschillende websites waar je vacatures op kan vinden. Mocht je het lastig vinden om goed je weg te vinden op deze vacature websites, denk dan eens aan een jobcoach of loopbaanbegeleider. Deze personen kunnen jou goed helpen met het vinden van een passende vacature. Focus je ook niet op een bepaald gebied. Kijk soms eens wat verder dan je vaste stek. Woon je bijvoorbeeld in Papendrecht en kan je daar niets vinden, kijk dan ook eens bij de vacatures Rotterdam

Tips voor jouw sollicitatiegesprek

Zorg van tevoren dat je nogmaals goed de vacaturetekst hebt doorgelezen. Waar is het bedrijf naar op zoek en wat verwachten ze van jou als kandidaat. Naast de vacaturetekst is het heel belangrijk om informatie over het bedrijf op te zoeken. Wat verkopen ze eigenlijk, of waar zijn ze in gespecialiseerd? Verder is het ook goed om vooraf standaard vragen te bedenken die je tijdens het sollicitatiegesprek kan krijgen. Een voorbeeldvraag hiervan kan zijn, wat ga jij ons brengen in deze functie en waarom moeten wij voor jou kiezen? Bedenk hier dan ook alvast jouw antwoorden bij. Als je deze vragen dan krijgt tijdens het gesprek, hoef je hier niet meer over na te denken. Wij hopen je hiermee geholpen te hebben en wensen je alvast veel succes met de sollicitatie.