Welke aanhangwagen heb jij nodig?

Het huren van een aanhangwagen kan een handige en kost effectieve manier zijn om spullen of apparatuur te vervoeren, of het nu gaat om een verhuizing, het ophalen van een bank of het vervoeren van spullen voor werk. Er zijn verschillende opties voor het huren van een aanhangwagen, dus het is belangrijk om te weten welk type aanhangwagen het beste bij je past. Daarom bespreekt dit artikel enkele aanhangers die je kan huren.

Type A

Type A is de meest ‘normale’ aanhangwagen. Deze aanhangwagen is het meest voorkomende type en kan voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan het verplaatsen van meubels of het transporteren van werk apparatuur. Deze aanhangwagen is geschikt voor de kleinere klusjes en heeft een laadvermogen van zo’n 250kg. Doordat er een afdekzeil op de aanhanger zit, zullen al je spullen extra worden beschermd. Deze aanhangwagen huren is dan ook erg geschikt wanneer je gevoelig materiaal moet vervoeren. Ook tijdens een verhuizing is het natuurlijk fijn als de spullen droog blijven door het zeil. 

Auto of motor aanhangwagen

Naast het vervoeren van spullen, komt het ook wel eens voor dat je een auto of een motor zal moeten vervoeren. Als oplossing kan je hierbij denken aan een motortrailer die ervoor zorgt dat je motor stevig vastzit achterop de aanhanger. Op deze manier ben je er namelijk van verzekerd dat jouw voertuig veilig van A naar B wordt vervoerd. Deze aanhangwagens zijn vaak uitgerust met oprijplaatsen en hebben verschillende maten om jouw voertuig veilig te vervoeren. Door middel van een klem om het voorwiel kan jouw voertuig namelijk geen kant op.

Welke aanhanger je dus huurt, ligt volledig aan wat je zal moeten vervoeren. Houd echter wel rekening met je budget en zorg ervoor dat je een verhuurlocatie vindt die dicht bij je in de buurt is. Als laatste is het belangrijk dat je goed kijkt of je oprijplaten of spanbanden nodig hebt. Op deze manier zal een aanhanger huren zo gemakkelijk mogelijk verlopen en kan je snel de weg op. . Vergeet echter niet dat je een tweede kentekenplaat nodig hebt om op de aanhanger te bevestigen.