Werken in de techniek

Een vraag die wij veel krijgen is, wat kan je allemaal met een technische opleiding? Het antwoord is, heel veel! Overal waar je om je heen kijkt zie je wel techniek. Denk aan de telefoon die je iedere dag gebruikt. De stadionverlichting van de voetbalclub waar jij fan van bent. Het vliegtuig waar je iedere zomer mee op vakantie gaat. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar echt overal is techniek. Volgens ons is er in de technische sector voor iedereen wel een uitdagende baan te vinden. Het mooie hiervan is dat er ontzettend veel vraag is naar personeel. Kijk maar eens bij de technische vacature pagina. 

Veel mogelijkheden

Wanneer je kiest voor een technische opleiding, dan ben je voor de komende jaren verzekerd van een baan. Er is een groot tekort technisch personeel. Wij snappen niet zo goed waarom. Wie wil er nou niet een baan hebben waarbij je iedere dag kan terugkijken op hetgeen wat jij hebt gemaakt. Laten we een voorbeeld pakken. Je komt op je werk en krijgt instructies om naar een kapotte transformator te kijken. Die transformator moet honderden duizenden mensen van stroom voorzien. Je pakt de bedrijfsauto en gaat er snel heen. Eenmaal aangekomen ga jij op onderzoek uit. Samen met het team doe je er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te vinden. Gelukkig heb jij het al snel opgelost en heeft het hele gebied weer stroom. Wij weten zeker dat je de volgende dag in het nieuws genoemd wordt. 

Maak de switch

Denk je nu dat je nooit in de techniek aan de slag kunt, omdat je geen een technische opleiding hebt gevolgd? Niet getreurd! Switchen kan namelijk altijd. Er zijn heel veel bedrijven die staan te springen om personeel. Deze bedrijven hebben vaak een intern opleidingstraject. Dit soort opleidingen noemen we ook wel BBL. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Kort samengevat, werkend leren. Het mooie van deze opleidingen is, dat je direct salaris krijgt. Je kan dus ook overstappen als je echt een inkomen nodig hebt. Als je eenmaal werkzaam bent binnen de techniek, zijn er vele doorgroeimogelijkheden. Zo zal jij altijd een nieuwe uitdaging aan kunnen gaan. Waar wacht je nog op? Maak een switch naar een baan met veel toekomstperspectief.